Grid İstanbul Organizasyon şirketi, İstanbul’da son senelerde giderek daha fazla önem kazanan kültür sanat ve eğitim organizasyonlarına piyasa düzeyinin üzerinde bir profesyonellik getirmek ve organizasyon faaliyetlerine kazandırdığı yenilikçi yaklaşımlarla beraber çalıştığı iş ortaklarının marka değerlerini arttırmak amacıyla kuruldu.

Genel anlamda bir organizasyon şirketi olmanın ötesinde kültür - sanat ve eğitim organizasyonlarında uzmanlaşan Grid İstanbul’un hizmet alanları

eğitim: seminer, panel ve workshoplar
sergi ve fuar organizasyonu ve yönetimi
marka yönetimi ve lansman
parti - resepsiyon organizasyonları
festival yönetimi
kültür-sanat basın yönetimi
interaktif yazılımlar
etkinlik video çekimi
mapping ve enstalasyonlar
av ve canlı performanslar
gösterimler

Referans Isler

Siemens Ev Aletleri "Control No Control" Sergisi, Contemporary Istanbul : Kürasyon, Yönetim, Stand Tasarımı, Teknik prodüksiyon

Marka: Siemens Ev Aletleri

Siemens Home Appliances Exhibition Area 
curated and produced by gridistanbul
Artist: Daniel Iregui (Colombia / Canada)
Artwork: "Control No Control"

ŞİŞLİ Belediyesi için sene sonu açık alan sergi projesi: Kürasyon ve Konsept Gelistirme

End of the year public space project for Sisli Municipality

Curation and Concept Development by Grid ıstanbul
Stand Design and Production by Exworks

Video by Emre Koktas

Onformative
Birlik / Unison

Avrupa’nın en etkili görsel ajanslarından Berlin-bazlı Onformative, en son işi Unison’ın dünya premieri ile yılbaşında Abdi İpekçi Caddesinde…

Her orman ritmik bir tekrar içinde bulunan çok sayıda doğal formdan oluşur. Tek tek ağaçlar birleşerek bir bütünün parçası haline gelirler. Birlik / Unison isimli iş sonsuz bir manzarayı oluşturan bu ağaçların sanatsal bir yorumlamasıdır. Tekil formların bir araya gelerek bir topluluk oluşturduğu huzurlu ve canlı bir ortamı tasvir eder. Ağaçlar bireysel farklılıklarıyla biraraya gelerek canlı ve zengin bir topluluk oluşturur. Zamanla ufak değişimler görülse de ağaçlar birlik ve uyum içinde tek bir amaç doğrultusunda hareket ederler. Tıpkı toplumlar gibi sürekli gelişir ve değişirler.

İzleyici ise işin karşısında kendini ormanda gezintiye çıkmış ve çevresini saran renk ve şekiller içinde bu birliğin bir parçası olmuş hisseder.

Marpi
Soyu Tükenmiş Sistemler / Extinct Systems

San Francisco’da yaşayan Polonyalı genç sanatçı/kodcu Marpi geçtiğimiz sene Amerika’da en hızlı yükseliş gösteren dijital sanatçılardan bir oldu. Marpi, izleyiciyi üretim sürecine dahil ederek sürekli değişen ve gelişen etkileşimli işi Soyu Tükenmiş Sistemler / Extinct Systems ile yılbaşında Abdi İpekçi Caddesinde…

Soyu Tükenmiş Sistemler / Extinct Systems, sonsuz sayıda farklı yaratık tasarlamaya imkan veren dijital bir ekosistemden oluşur. Aynı anda 100’den fazla izleyicinin etkileşimine imkan veren sisteme izleyiciler cep telefonlarına girecekleri bir link aracılığıyla kolayca bağlanabilir ve kendi dijital yaratıklarını tasarlayabilirler. Her izleyicinin önünde tasarladığı yaratığı konumlandırabileceği bir sahne ışığı belirir. Tek bir hareketle izleyiciler kendi tasarımlarını işe ekleyebilir ve bu tasarımın işin içindeki hareketlerini kontrol edebilir. Böylece sürekli değişen ve izleyicilerin hep birlikte yarattığı bir dijital evren ortaya çıkmış olur. Bu iş izleyicilerinde uyandırdığı yaratma ve izleme zevkinin ötesinde bireylerin aynı anda çalışarak birlikte bir evren yaratmasına dair bir denemedir.

Siemens Ev Aletleri "Heyecanlandıran Olasılıklar" Sergisi, Contemporary Istanbul : Kürasyon, Yönetim, Stand Tasarımı, Kokteyl Performansı, Teknik prodüksiyon

Marka: Siemens Ev Aletleri

(basın bülteninden)

Siemens Ev Aletleri’nin Plugin Yeni Medya bölümünün sponsorluğunu üstlendiği Contemporary İstanbul kapılarını 12’inci kez sanat severlere açtı. Siemens Ev Aletleri’nin açılışa özel olarak gerçekleştirdiği kokteylde ise sanat dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi. Geniş bir katılım ile gerçekleşen kokteylde, dijital sanatın genç yeteneklerinden Marpi’nin görselliğiyle büyüleyen canlı performansına Islandman grubu da müzikleri ile eşlik etti.

Estetik tasarımı, ürünlerinde etkileyici yenilikler ile birleştiren Siemens Ev Aletleri, mimari tasarım ve metropolitan yaşama olan bağlılığını, yaratıcı ve vizyoner buluşları ile tamamlayarak modern ev aletlerinin geleceğine yön veriyor. Bunu yaparken hayatın içindeki anları da zenginleştirerek bugünün ve yarının ev yaşamını yaratıyor. Bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerini sergilemeye adanmış Plugin bölümünün sponsorluğunu üstelenen Siemens Ev Aletleri, Contemporary İstanbul’un ziyaretçilerini tıpkı marka özünde olduğu gibi “heyecanlandıran olasılıklar”ın dünyasını deneyimlemelerini sağlayacak etkileyici bir gezintiye çıkarıyor.

Can Büyükberber ve Marpi’nin eserleri Siemens Ev Aletleri alanında sergileniyor

Siemens Ev Aletleri Plugin sponsorluğunun yanı sıra Contemporary Istanbul kapsamındaki özel standında ise dijital sanatın genç yeteneklerini ağırlıyor. Marka özü olan “heyecanlandıran olasılıklar” mottosuna uygun şekilde, Can Büyükberber ve Marpi’nin eserleri, yeni medyanın sanatı heyecan verici ve beklenmedik deneyimler yaratan ve yaşatan bir alan olarak nasıl yeniden kurguladığına dikkat çekiyor.

Can Büyükberber’in Siemens Ev Aletleri’nin alanında sergilenen “Morphogenesis” (Şeklin Başlangıcı) adlı eseri, basit geometrik yapı taşlarından karmaşık formlar ve sistemlerin oluşmasına neden olan süreğen değişim ve dönüşümü konu alıyor. Bir açıdan içinde yaşadığımız evrene benzeyen ve büyük ölçüde onu yöneten kurallara benzer kurallarla yönetilen kendi içine kapalı bir evren oluşturuyor. Böylece, hayatta her şeyin birbirine bağlı olduğuna, bütün karmaşık sistemlerin temellerini basit yapı taşlarının oluşturduğuna ve hayatta en temel sabitin değişim olduğuna dikkatimizi çekiyor. Alternatif bir evren olan eser, izleyiciyi içine girmeye davet ediyor.

Polonyalı sanatçı Marpi ise doğanın dijital bir temsili olarak düşünülebilecek “Binary Garden” isimli eseri ile Siemens Ev Aletleri standında yer alıyor. İşlerinde ağırlıklı olarak etkileşime odaklanan Marpi, tek bir işle etkileşime giren binlerce insanı birbirine bağlayacak sistemler geliştiriyor ve izleyiciyi yaratım sürecine ortak etmekten keyif alıyor. Bu ortaklık sonucunda, eser aynı hayat gibi sayısız etkileşim sonucunda şekillenen beklenmedik sonuçlar içeriyor. “Binary Garden” da bir taraftan, 0 ve 1’lerden oluşan bilgisayar dilinin yönettiği bir ekran üzerindeki siyah ve beyazlara indirgenmiş olsa da diğer yandan bu doğa temsili tıpkı içinde yaşadığımız doğa gibi sürekli değişiyor ve bizim etkimizle dönüşüyor.

Can Büyükberber ve Marpi, Siemens Ev Aletleri’nin alanında sergilenen “Generative Tissue” isimli ortak eserlerinde ise, yine çok sayıda izleyicinin aynı anda kontrol edebileceği dijital heykeller yaratıyor. Parçalanma ve tekrar bir araya gelme arasındaki daimi dengeye odaklanan bu eser, etkileşimle şekillenen yapısıyla her saniye beklenmedik ve tahmin edilemez sonuçlar ortaya çıkarıyor. Esere telefonlarıyla bağlanan izleyiciler, onu geri döndürülemez şekillerde dönüştürüyor ve sadece bir an için varlığını sürdürebilen ve diğer bir izleyicinin müdahalesi ile tekrar dönüşen benzersiz ve kendilerine özgü işler yaratıyor.

Red Bull Art Around, Karaköy Semtinde Çeşitli Mekanlarda Kamusal Sergi kürasyonu ve prodüksüyonu

Marka: Red Bull

Digital Nature Exhibition by Grid Istanbul@Vakko Zorlu Center, Sergi Kürasyonu

Marka: Vakko

ART LABEL PROJECT: Parti Organizasyonu, içerik ve yönetim

Marka: Beck's

Atelier Pop -UP: Parti Organizasyonu, içerik ve yönetim

Marka: Absolut

Ülker Çocuk Cagdas Sanat Atölyesi@ Contemporary Istanbul

Stand Mimari Tasarım, Workshop içerik ve egitim, fuar turları içerik ve egitim, kreatif

Marka: Yıldız Holding

Vestel Contemporary Istanbul Standı Video Sergisi

Sanatçı seçimi ve kürasyon

Müşteri: Vestel

Beko Global Summit, Rahmi Koc Müzesi

Interaktif sunum uygulaması

Beko Interaktif Sunum

Beko Touch Screen Ekran Uygulması

Rahmi Koç Müzesi

IFA Fuarı Berlin

Corona Movida Nights, Ghetto

Sahne gorselleri